× SALE! Spara 50% på ALLT

Vår leverantör

Melawear

Melawear

På Melawear är det mycket viktigt att skapa en bra arbetsmiljö för alla. Samma princip gäller alltid i samband med anställda och partners.

De ser alltid till att alla får rätt och att alla behandlas rättvist och korrekt. Samtidigt eftersträvar Melawear mycket höga ekologiska mål: Bland annat överger de helt användningen av konventionell bomull och producerar därmed uteslutande ekologiskt och mer hållbart.
Vårt mål är att övertyga konventionella kunder att byta produktion till ett ekologiskt och mer hållbart alternativ. Melawear har varit en föregångare och bland annat hjälpt till att övertyga en mycket stor internationell grupp om deras koncept och valde därför att ersätta sin konventionella produktion med ekologisk bomull.

I Indien hjälper Melawear att förbättra lokala levnadsförhållanden med Fairtrade och GOTS -certifierad textilproduktion. Men de bidrar också till social hållbarhet i Tyskland genom att använda HiPsy gemeinnützige GmbH, som ansvarar för logistik. Sedan 2003 har HiPsy gemeinnützige GmbH anställt personer med psykisk ohälsa i Buchholz nära Hamburg för att få dem involverade i det sociala livet genom olika program, t.ex. Ett team har också inrättats för att hantera Melawears förpackningar och förpackningar.

Alla Melawear -produkter skickas via DHL Go Green, vilket gör dem till ett bättre alternativ än vanlig frakt. Genom att sponsra klimatskyddsprojekt kompenserar Go Green utsläpp från transport av produkter.

Skunkfunk

More Than Fashion är ett uttalande från spanska Skunkfunk som vi bara kan hålla med om!
Skunkfunk använder endast organiska material, återvunnet material och återvunna kläder, vilket hjälper till att minska potentiellt användbart avfall från deponier och återvinner det i sin produktion.

Polyestern som tillverkas uteslutande av plastflaskor förvandlas till varma, mjuka och texturerade jackor av hög kvalitet.

Deras nylon kommer från fiskenät och används för att producera hållbara väskor och tillbehör.

Ett av de många klimatmedvetna initiativ som också har tagits är att ha en No-Air-policy som innebär att deras produkter inte transporteras i luften och därigenom rädda klimatet från en massa onödig CO2.
Knowledge Cotton Apparel

Knowledge Cotton Apparel

Använder endast ekologisk bomull odlad på åkrar utan användning av konstgödsel eller bekämpningsmedel.

Ett aktivt val har gjorts att endast använda naturligt gödningsmedel som kompost och husdjursgödsel. Genetiskt modifierade organismer (GMO) är förbjudna i ekologiska produkter och har därför valt att inte använda dem.

Knowledge Cotton Apparel köper mestadels sin ekologiska bomull från Turkiet och Indien. Bomullen från Indien kommer från det toppmoderna ekologiska bomulls- och Fairtrade-projektet som heter Chetna Organic.

Samarbetet i Chetna är ett nätverk av olika märken som har samma mål att tillhandahålla ekologisk bomull för sin produktion. Syftet är att förbättra villkoren och fördelarna för små jordbrukare genom att göra deras jordbrukssystem mer hållbara och lönsamma.

Genom att använda Fairtrade-certifierad ekologisk bomull säkerställer Knowledge Cotton Apparel lantbrukarnas och deras familjs välbefinnande med korrekta betalningar, rimliga och korrekta arbetsförhållanden.

PET är en typ av plast som härrör från råoljor som används vid tillverkning av läskflaskor. Med hjälp av återvunna PET -flaskor skapar Knowledge Cotton Apparel återvunnen PET -polyester. Kvaliteten på återvunnen polyester är lika bra som ny polyester - materialet är mycket starkt, snabbtorkande och lätt att tvätta och behåller samtidigt sin form.
Neutral

Neutral

Med mycket höga internationella hållbarhetsstandarder, som täcker hela den neutrala leveranskedjan, är Neutral® -verksamheten byggd med de högsta sociala, etiska och miljömässiga kriterierna för klädproduktion.

Neutral’s® -produkter är exklusivt tillverkade av 100% ekologisk bomull som är certifierad av GOTS.
Endast biologiskt gödningsmedel används vid tillverkning av GOTS -bomull.
Genom att välja GOTS -bomull hjälper du till att skapa renare floder och grundvatten och en natur som är mer berikad med biologisk mångfald, dessutom ser du också till att anställda inte utsätts för samma giftiga kemikalier som används i konventionell produktion.
Dedicated

Dedicated

Dedikerat har byggts på ett miljömedvetet koncept. Deras mål var och fortsätter att vara att förändra en industri som bygger på mycket omänskliga förhållanden och en industri som är fylld med användning av gifter och onödig användning av CO2.
Med Dedicated Fairtrade-certifierad bomull kunde de bättre stödja bönder för att förbättra deras arbets- och levnadsvillkor.

Varje säsong samarbetar Dedicated med fotografer, illustratörer och begåvade konstnärer för att skapa de mest unika samlingarna. Något så hållbart som det verkligen har saknats i den hållbara industrin.